Парламентът на Венецуела, който е под контрола на опозицията, одобри

...
Парламентът на Венецуела, който е под контрола на опозицията, одобри
Коментари Харесай

С Пакта от Рио Гуайдо ще сваля Мадуро

Парламентът на Венецуела, който е под контрола на опозицията, утвърди съглашение във вторник, което му разрешава да търси интернационална военна помощ, заяви ТАСС.

" Спешно желая да одобрите закона за връщането към Междуамериканския контракт за взаимна помощ на второ черене. Одобрено е единомислещо! ", Това съобщи водачът на опозицията Хуан Гуайдо.
 Мадуро против изнудване на Европейски Съюз и Съединени американски щати в договарянията с Гуайдо
Мадуро против изнудване на Европейски Съюз и Съединени американски щати в договарянията с Гуайдо

Кръгът от договаряния се организира в Барбадос

Политикът изясни, че това решение на Народното събрание е ориентирано против венецуелската изпълнителна власт, ръководена от президента на страната Никола Мадуро. " Ние споделяме на света: не поддържаме тази тирания. Всеки, който взе участие в нейните дейности, ще би трябвало да бъде виновен ", добави Гуайдо.

В същото време той означи, че " Междуамериканският контракт за взаимопомощ няма да реши всички проблеми по вълшебен метод ". " Това не е бутон, откакто наложим всички наши проблеми на следващия ден. Това не е решение, след което можем да се приберем вкъщи. Напротив, би трябвало да продължим да действаме проведено във всички области ", сподели Гуайдо.
 Путин
Путин " предложи " на Гуайдо връщане към действителността

С разговор да решат спора в Каракас

Междуамериканският контракт за взаимопомощ е съглашение, подписано през 1947 година в Рио де Жанейро от множеството американски страни. Този документ е прочут още като " Пактът от Рио ". Неговият главен принцип е, че нападението върху някоя от поддръжниците ще значи офанзива против всички страни, участващи в контракта. Въпреки обстоятелството, че документът е подписан през 1947 година, последната държава-членка на пакта го ратифицира едвам през 1982 година.

По-късно Еквадор, Венецуела, Боливия и Никарагуа, от името на Боливарския алианс на американските нации (ALBA), се отдръпнаха от това съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР