Парламентът на Унгария отхвърли ратифицирането на договор за борба с

...
Парламентът на Унгария отхвърли ратифицирането на договор за борба с
Коментари Харесай

Парламентът на Унгария блокира Истанбулската конвенция

Парламентът на Унгария отхвърли утвърждението на контракт за битка с насилието над дами, подкрепяйки декларация на държавното управление, че мярката предизвиква " деструктивни джендър идеологии " и " противозаконна имиграция ", осведоми Агенция Франс Прес.

Насърчавана от Съвета на Европа, Истанбулската спогодба е първият в света обвързващ инструмент за предварителна защита и битка с насилието над дами - от изнасилването в брака до генитално осакатяване.

Представена от Съвета на Европа за одобрение през 2011 година, три години по-късно под конвенцията се подписаха множеството страни членки на Европейски Съюз, в това число и Унгария.

Но унгарският парламент отхвърля да ратифицира конвенцията.

От Фидес, ръководещата партия на премиера Виктор Орбан, настояват, че са съгласни със наличието на конвенцията, само че всички правни гаранции за отбрана на дамите от домашно принуждение към този момент се съдържат в унгарското законодателство. Будапеща отхвърля термина " джендър " в текста на конвенцията и отговорностите да одобри бежанци, които са преследвани поради половата им ориентировка или пола.

Решението на Народното събрание да утвърди декларацията на унгарското държавно управление е атакувано от опозицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР