Парламентът на Украйна, както се очакваше, одобри въвеждане на извънредно

...
Парламентът на Украйна, както се очакваше, одобри въвеждане на извънредно
Коментари Харесай

Официално: Извънредно положение в Украйна влиза в сила


Парламентът на Украйна, както се очакваше, утвърди въвеждане на изключително състояние в цялата страна, като се изключи двата източни региона, където то е в действие още от 2014 година, предадоха международните организации.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи въвеждането на изключително състояние по-рано през вчерашния ден.Снощи Народното събрание разиска предлагането и одобри решение за въвеждането му.

Общо 335 депутати гласоподаваха за въвеждането на изключителното състояние, при дължим най-малко от 226 депутатски гласа, прецизира Франс прес.

То влиза в действие от през днешния ден и ще е в действие за 30 дни.

Повече от 14 хиляди резервисти от украинската териториална защита от разнообразни области на страната ще бъдат призовани за 30-дневни учения. Това съобщи ТАСС, като се базира на известие от уеб страницата на президентството в Киев.

В известието се цитира командирът на Силите за териториална защита Юрий Галушкин, съгласно който 14 200 резервисти ще са на образование в региона на Донбас и в частност в обитаемоте места Мариупол, Северодонецк и Краматорск. Освен това командирът на Киевския градски център за комплектуване Юрий Максимов сподели, че след образованието резервистите може да бъдат пратени за извършване на бойни задания.

Въоръжените сили на Украйна би трябвало непринудено да изоставен територията на по този начин наречената “Донецката национална република” (ДНР) и да изтеглят оръжието си. Това съобщи пък Денис Пушилин, началник на самообявилата се за република, приета за самостоятелна от Русия, територия в Източна Украйна.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР