Парламентът на Тайланд прие законопроект за еднополовите бракове, проправяйки пътя

...
Парламентът на Тайланд прие законопроект за еднополовите бракове, проправяйки пътя
Коментари Харесай

Тайланд прие законопроект за еднополовите бракове

Парламентът на Тайланд одобри законопроект за еднополовите бракове, проправяйки пътя на кралството да стане първата страна в Югоизточна Азия, която признава равенството на ЛГБТК браковете.

Законопроектът беше признат с 399 на 10 гласа в долната камара, макар че към момента би трябвало да бъде утвърден от Сената, преди да бъде утвърден от краля и по-късно оповестен в Кралския вестник.

Thailand moves to legalise same-sex marriage
— BBC News (World) (@BBCWorld)
По време на новината един от представителите внесе в залата голям байрак на дъгата.

" Днес обществото ни потвърди, че го е грижа за правата на ЛГБТ " , съобщи пред Агенция Франс Прес Тунявай Камолвонгват, член на прогресивната партия Move Forward, която упорства за правата на ЛГБТ+.

" Сега най-сетне ще имаме същите права като другите. "

В цяла Азия единствено Тайван и Непал признават еднополовите бракове, а индийският висш съд отсрочи решението на Народното събрание през октомври.

NEW: Thailand legalizes same-sex marriage, the first country in Southeast Asia to do so
— Bloomberg (@business)
И до момента в който кралството се радва на гостоприемна известност за интернационалната ЛГБТИ+ общественост, тайландските деятели от десетилетия се борят против консервативните настройки и полезности.

Предложението трансформира позоваванията на " мъже ", " дами ", " съпрузи " и " съпруги " в закона за брака с неутрални във връзка с пола термини

То значи също, че ЛГБТ+ двойките за първи път ще могат да се възползват от правата на заместничество и осиновяване в кралството.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР