Парламентът на Швеция ще се събере на 16 ноември, за

...
Парламентът на Швеция ще се събере на 16 ноември, за
Коментари Харесай

Шведският парламент ще гласува важна поправка в Конституцията заради членството в НАТО

Парламентът на Швеция ще се събере на 16 ноември, с цел да гласоподава промени в конституцията на страната, които ще засилят законите за битка с тероризма, което е основно условие за Турция, с цел да утвърди кандидатурата на Стокхолм за участие в НАТО. Това оповестява " Европейска истина " като се базира на изказване на конституционната комисия на шведския парламент.

" Конституционната комисия работи върху предложение за изменение на конституцията, което би разрешило ограничение на свободата на събрания за групи, занимаващи се с тероризъм <...>. Комитетът приканва Риксдага (б.р. Народното събрание в Швеция да се съгласи с предлагането “, се споделя в известието.

Ден преди този момент шведският министър председател Олоф Кристерсон след договаряния с турския президент Тайип Ердоган съобщи, че Швеция ще съблюдава напълно съглашението с Турция за влизане на страната в Северноатлантическия алианс. Той също по този начин даде обещание, че страната ще продължи да извършва отговорностите си като съдружник в алианса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР