Парламентът на Северна Македония прие предложената от ВМРО-ДПМНЕ резолюция за

...
Парламентът на Северна Македония прие предложената от ВМРО-ДПМНЕ резолюция за
Коментари Харесай

Парламентът в Скопие прие важна резолюция за държавната позиция в преговорите с България

Парламентът на Северна Македония одобри препоръчаната от ВМРО-ДПМНЕ резолюция за държавните позиции в договарянията с България за европейското бъдеще на Скопие.

Премиерът Зоран Заев разгласи, че чака продължение на диалозите със София, незабавно откакто бъде образувано новото българско държавно управление:

" Желаем първо България да образува държавното управление. Това е добре за България и за българския народ, като и за района, добре е и за Северна Македония. Щом се образува държавното управление, ние ще продължим да беседваме, до момента в който не намерим решение ".

Зоран Заев приказва на икономическия конгрес за районно съдействие във формата, прочут като " Малкия Шенген ", а от през днешния ден с името " Отворени Балкани ".

Три съглашения подписаха министър председателите на Република Северна Македония и на Албания - Зоран Заев и Еди Рама и президентът на Сърбия Александър Вучич.

Споразуменията са за свободно придвижване на артикули и услуги, за общи дейности при реакцията на естествени бедствия,и за обединен пазар на труда сред Белград, Скопие и Тирана. 2023 година е задачата да се отстранен пречките пред общите цели, обявиха тримата водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР