Парламентът на Китай прие решение за драстична реформа в избирателната

...
Парламентът на Китай прие решение за драстична реформа в избирателната
Коментари Харесай

Китай заби един от последните пирони в ковчега на демократичното движение в Хонконг

Парламентът на Китай одобри решение за фрапантна промяна в изборната система на Хонконг , с цел да се подсигурява, че единствено " патриоти " могат да ръководят града , осведоми South China Morning Post.

Националният национален конгрес на Китай прокара резолюцията през днешния ден следобяд съвсем единомислещо , което открива пътя към най-голямата смяна в изборната система на града от връщането му на Китай през 1997 година
 В Хонконг готвят всеобща чистка измежду държавните служители
В Хонконг готвят всеобща чистка измежду държавните служители

Отказали да положат клетва

2895 законодатели гласоподаваха в поддръжка на предлагането, което упълномощява Постоянния комитет да завърши детайлностите в реформирането на изборната система.

Агенция Франс Прес оповестява, че единствено един член на Народното събрание се е въздържал.

Според критици това е един от последните пирони в ковчега на демократичното придвижване в Хонконг.
 Китай решен да възпре външна интервенция в Хонконг и Макао
Китай решен да възпре външна интервенция в Хонконг и Макао

Предприемат се и ограничения против независимостта на Тайван, само че избира с мир

Промените дават опция на Пекин да постанова несъгласие на претенденти.

" Синхуа " удостовери малко след гласуването, че съгласно новата изборна система членове на китайския парламент и Китайската национална политическа консултативна конференция ще бъдат част от Избирателната комисия , която ще избере водача на Хонконг през идната година. Комисията ще бъде разширена с прибавяне на тези 300 пекински лоялисти, с които ще има 1500 членове.
 Масови арести в Хонконг
Масови арести в Хонконг

Обвиняемите ще се явят пред съда в понеделник

Законодателният съвет на Хонконг ще бъде уголемен до 90 места от 70 и ще бъде избиран от комисията, изборните региони и с директни избори.

Ще бъде основана комисия, която ще ревизира евентуалните претенденти и ще дисквалифицира тези , които не са задоволително огромни " патриоти ".

В същото време 117 места в Избирателната комисия ще бъдат отстранени, което е още един удар върху опозицията.

Миналата година китайският парламент прокара закон за националната сигурност в Хонконг, който в допълнение ограничи свободите.
 Китай загатна, че Хонконг ще се ръководи единствено от
Китай загатна, че Хонконг ще се ръководи единствено от " патриоти "

Най-важната задача е ръководството да се поеме от патриоти

Китайски представители настояват, че ограниченията са нужни за определяне на " демократична изборна система с Хонконг характерности " и с цел да се подсигурява националната сигурност, само че критици предизвестяват, че лимитира пространството за опозицията в града и затрива години на старания за либерализиране на системата.

Днес Народното събрание на Китай - последният ден от съвещанията тази година - също утвърди годишния отчет за работата на държавното управление , който излага проектите за идната година, в това число задачата Брутният вътрешен продукт на Китай да е над 6%, нарастване на военния бюджет с 6,8% и други

Делегатите също прокараха 14-ия петгодишен проект . Той планува понижаване на зависимостта на Китай от непознато търсене, повече вложения в изследвания на технологии и усилване на продоволствената, енергийната и финансовата сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР