Парламентът на Италия одобри закон, който включва опазването на околната

...
Парламентът на Италия одобри закон, който включва опазването на околната
Коментари Харесай

Италия включи опазването на околната среда в Конституцията си

Парламентът на Италия утвърди закон, който включва опазването на околната среда в Конституцията, оповестява " Ройтерс ".

Гласуването на решението беше несъмнено от политици и деятели като значимо за бъдещето на страната.

Съгласно новоприетия закон страната би трябвало да опазва околната среда, биоразнообразието и екосистемата " в интерес и на бъдещите генерации ". В него се показва, че никоя частна икономическа самодейност не би трябвало да поврежда здравето или околната среда.

Министърът на екологичния преход Роберто Чинголани назова законопроекта " основна стъпка " за Италия, защото Рим се стреми към зелени вложения за трансформиране на стопанската система в границите на фонда на Европейския съюз за възобновяване след пандемия от ковид.

Засега не е ясно какви ще бъдат правосъдните последици от новия закон.

От италианския клон на Световния фонд за дивата природа (WWF) обявиха, че чакат Народното събрание да пригоди съществуващото законодателство по въпросите на околната среда.

Опазването на околната среда се трансформира в главен принцип на републиката, от който бъдещото законодателство би трябвало да бъде въодушевено, а предходното да бъде приспособено, съобщи президентът на италианския WWF Донатела Бианки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР