Парламентът на американския щат Флорида гласува закон, позволяващ на преподавателите

...
Парламентът на американския щат Флорида гласува закон, позволяващ на преподавателите
Коментари Харесай

Във Флорида гласуваха преподавателите да носят оръжие в клас

Парламентът на американския щат Флорида гласоподава закон, допускащ на преподавателите да носят оръжие в клас. Тази мярка е извънредно полемична и ефикасността й следва да бъде потвърдена, отбелязва Агенция Франс Прес.

Очаква се губернаторът на щата Рон Десантис да парафира закона. Целта му е да се избегне нова всеобща пукотевица в учебно заведение, като тази в гимназията в Паркленд, в която през февруари 2018 година някогашен възпитаник простреля 17 души.

Текстът беше утвърден предходната седмица в Сената на щатския парламент. Сега в долната камара той получи 65 гласа " за " против 47 гласа " срещу ". Законът планува преподавателите да носят оръжие на доброволна основа откакто са минали курс на образование, продължаващ 144 часа.

Противници на мярката споделят, че решението на насилието посредством огнестрелни оръжия не са множеството оръжия. Те настояват, че учителите, носещи оръжие, могат да бъдат взети простъпка от полицията за рискови човеци.

След стрелбата в Паркленд Доналд Тръмп предложи да бъдат въоръжени преподавателите в Съединени американски щати, само че отхвърли да обмисли възбрана на автоматизираните оръжия. Такова оръжие беше употребявано в Паркленд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР