Парламентът и правителството на Украйна съвместно подготвят проект на закон

...
Парламентът и правителството на Украйна съвместно подготвят проект на закон
Коментари Харесай

Мъжете, напуснали незаконно Украйна, ще бъдат наказани

Парламентът и държавното управление на Украйна взаимно приготвят план на закон за наказване на мъже, които са напуснали нелегално територията на Украйна от 24 февруари 2022 г. Това сподели министърът на вътрешните работи Игор Клименко в интервю за РБК-Украйна.

Както означи министърът, през днешния ден няма санкции за тези, които са минали нелегално границата и по-късно са се върнали в Украйна.

„ Днес няма открити такива правила и ограничавания, само че считам, че след края на войната страната ще направи всичко, с цел да подсети на всеки жител какво е правил по време на войната. Имам поради тези, които са минали нелегално границата “, сподели той.

Министърът счита, че това ще бъде един закон, детайлно създаден от всички страни, съгласуван с интернационалния опит.

" Как да се оправим с нашите жители, които към този момент са нарушили закона един път. Те би трябвало да дават отговор за нарушение на закона. Мисля, че всеки жител желае това и страната ще разбере дали има някакви ограничавания за по-нататъшното придвижване на тези жители най-малко в чужбина “, добави министърът.

На 8 март пресцентърът на СБУ съобщи, че ведомството е блокирало 26 канала в Telegram, които са помогнали на мъже на военна възраст да изоставен Украйна. Въпреки решителните дейности на правоохранителните органи, според информацията на краткотрайната комисия за следствие на Върховната рада, повече от 9 хиляди мъже не са се върнали в Украйна, откакто са отпътували за Европейски Съюз по системата „ Шлях “.

На 16 март 2023 година в река Тиса се удави украинец, опитал да премине незаконно границата с Румъния. Също на 13 декември 2022 година бяха задържани мъже, които се пробваха да преплуват Тиса благодарение на надуваеми детски пояси.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР