Парламентът да обсъди днес на първо четене промени в Изборния

...
Парламентът да обсъди днес на първо четене промени в Изборния
Коментари Харесай

Предлагат парламентът да върне хартиената бюлетина

Парламентът да разиска през днешния ден на първо четене промени в Изборния кодекс за връщане на опцията за гласоподаване и с хартиена бюлетина, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица, съобщи dariknews.bg.

Днес е първата сряда от месеца и в дневния ред без гласоподаване се включват точки по предложение на парламентарните групи.

От ПГ на " Продължаваме Промяната " оферират депутатите да обсъдят отчетите за активността на омбудсмана на Република България през 2020 година и 2021 година

От ГЕРБ-СДС и " Българска социалистическа партия за България " желаят Народното събрание да прегледа промените в Изборния кодекс, импортирани от левицата. Промените плануват гласоподавателите да имат избор дали да гласоподават с хартиена бюлетина или на машина.

От " ИТН " оферират в дневния ред да се включи първото четене на промени в Закона за персоналната помощ, импортирани от депутати от партията.

Предложението на " Демократична България " за първата сряда от месеца е план на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на събитията, свързани с нарастване на цената на суровия нефт, закупуван от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД, ръководството и активността на сдружението и дейностите, подхванати от страната.

В проектопрограмата за седмицата е второто четене на промени в Закона за признание, осъществяване и постановяване на актове за застраховане на имущество, в Закона за висшето обучение и в Закона за младежта, както и първото четене на промени в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси и ратификации на интернационалните документи.

Предвижда се депутатите да прегледат проекторешение за приемане на процедурни правила за избиране на ръководител на 47-ото Народно заседание и проекторешение за приемане на процедурните правила за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Първа точка в петък се планува да бъде първото четене на промени в Закона за налог върху добавената стойност, импортирани от Мартин Димитров и група народни представители. След това е очакван постоянен парламентарен надзор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР