Парламентарно представените партии са получавали по-високи суми от законово определените.

...
Парламентарно представените партии са получавали по-високи суми от законово определените.
Коментари Харесай

Мая Манолова: Партиите в НС са получавали по-високи субсидии, ощетили са гражданите с над 6 млн. лв.

Парламентарно показаните партии са получавали по-високи суми от законово избраните. Това е ощетило жителите с 6 млн. лева, съобщи омбудсманът Мая Манолова във връзка почналата инспекция на прокуратурата за дотациите на партиите.

„ Очевидно става дума за нарушаване на закона. Гражданите са ощетени с над 6 млн. лева ", добави тя. „ Текстовете на закона са ясни. Политическите партии получават дотация в размер на 11 лева за всеки получен за тях автентичен глас “, означи тя.

„ От данните, които бяха извадени, че партиите са получавали дотация и за гласове, подадени за самостоятелни претенденти, за партии, които не са минали еднопроцентовата преграда, а също по този начин и за протестно гласуващите жители в квадратчето „ не поддържат никого “, което явно е нарушаване на закона “, съобщи Манолова.

„ Очаквам с изключение на почналата инспекция на прокуратурата, народните представители също да упражнят своето пълномощие на парламентарен надзор върху дейностите на изпълнителната власт. Наистина те са в деликатна обстановка, тъй като те са тези, които са получавали по-високите дотации, само че в последна сметка от депутатите се чака да управляват по какъв начин изпълнителната власт съблюдава законите – в тази ситуация министърът на финансите, “ добави омбудсманът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР