Парламентарният контрол тази седмица по изключение ще се проведе в

...
Парламентарният контрол тази седмица по изключение ще се проведе в
Коментари Харесай

Парламентарен контрол и разисквания за политиката към хората с увреждания


Парламентарният надзор тази седмица по изключение ще се организира в сряда – 23 май, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Препитването на министрите е изместено с два дни, поради отбелязването на 24 май – Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност.

Преди началото на надзор, в който тази седмица ще вземат участие единствено трима министри, ще се проведат разисквания по питането от народните представители Антон Кутев и Михаил Христов към министъра на труда и обществената политика Бисер Петков по отношение на политиката за интеграция на хората с увреждания.

Пръв на парламентарната естрада ще се качи екоминистърът Нено Димов, към който има единствено един въпрос и той е по отношение на възстановяване на контрола по изкупуване от пунктовете за вторични първични материали на непозволено отстранени детайли на пътна и ВиК инфракструктура.

Вторият министър, също с един въпрос, е на земеделието Румен Порожанов. Той ще дава отговор по отношение на цели по Програмата за развиване на селските региони за територии с естествени ограничавания и за граничните региони.

Трети на парламентарната естрада за предоставяне на отговори ще застане районният министър Николай Нанков. Общо 10 въпроса и питания има към него измежду които такива за поправки по разнообразни трасета от републиканската пътна мрежа, по отношение на строителство на язовир, по отношение на програмата за саниране и по отношение на оценка и осъществяване на транспортната инфраструктура в страната по отношение на проектите за основаване на военна Шенгенска зона. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР