Парламентарната правна комисия прие на първо четене законопроекта за изменение

...
Парламентарната правна комисия прие на първо четене законопроекта за изменение
Коментари Харесай

Правната комисия прие на първо четене промени в Закона за обществените поръчки

Парламентарната правна комисия одобри на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за публичните поръчки, импортиран от Министерския съвет. В поддръжка гласоподаваха 15 народни представители, петима се въздържаха, а нито един не гласоподава „ срещу “, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Промените са свързани с реализиране на сходство с европейското законодателство, осъществяване на задължения по Националния проект за възобновяване и резистентност, подготовката за участие на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване, както и с превъзмогване на установени проблеми в практиката на възложителите.

 

Законопроектът уточни дефиницията за социална поръчка, като се основава и непрекъснато настоящ експертен съвещателен съвет в който се включват всички органи и звена с методически и контролни пълномощия в системата на Министерството на финансите. Целта е координиране на практиките им за еднообразно схващане и използване на закона и осъществяване на единна и поредна политика в региона на публичните поръчки.

 

Предложена е и законодателна мярка, ориентирана към понижаване броя на процедурите на договаряне без съобщение, като е прецизирана дефиницията на понятието „ изключителни условия “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР