Парламентарната комисия по отбрана прие на второ четене законопроекта за

...
Парламентарната комисия по отбрана прие на второ четене законопроекта за
Коментари Харесай

Комисията по отбрана прие на второ четене проекта за самолетите F-16 Block 70

Парламентарната комисия по защита одобри на второ четене законопроекта за одобрение на смяна в съглашението със Съединени американски щати за по отношение на самолетите F-16 Block 70. По време на съвещанието нямаше диспути и мнения.

Става дума за законопроект за одобрение на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB „ Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка “ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби (Foreign Military Sales-FMS), импортиран от Министерския съвет на 22 април.

Очаква се през днешния ден Народното събрание да гласоподава законопроекта, като той е точка четвърта от дневния ред.

В отчета на комисията по защита по първото четене на законопроекта се показва, че Международният контракт за самолетите F-16 Block 70 и свързаната с тях поддръжка по изискванията на програмата за задгранични военни продажби на Съединени американски щати е признат от 44-ото Народно заседание на 26 юли 2019 година Законът за ратификация е обнародван в „ Държавен вестник ”. Изменение и допълнение № 2 към интернационалния контракт е направено съгласно условията на американското законодателство за военни продажби и отразява практиката за осъществяване на промени в интернационалните контракти, посочена в общоприетите условия на договорите, се споделя в отчета.

Сред по-съществените аргументи в отчета на комисията се акцентират поправяне на периоди за обезпечаване на съответните съставни елементи и/или артикули и потвърждаване на свързани с тях пояснителни бележки, зародили вследствие на предоставени контракти от Военновъздушните сили на Съединени американски щати на съответни снабдители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР