Парламентарната комисия по отбрана прие доклада за състоянието на армията,

...
Парламентарната комисия по отбрана прие доклада за състоянието на армията,
Коментари Харесай

Армията прави ремонт на техника с военновременни запаси

Парламентарната комисия по защита одобри отчета за положението на армията, макар че за поредна година в него беше записано, че има ограничавания по извършване на отговорностите. Докладът регистрира, че армията извършва отговорностите си, само че с известни ограничавания, заяви БНР.
„ Преди една седмица се наложи да изпратя докладна бележка до министъра на защитата за освобождение на част от военновременните ресурси от елементи, с цел да можем да възстановим техниката. Причината част от ученията да не се проведат е авариралата техника през годината “, съобщи началникът на защитата ген. Андрей Боцев.
Става ясно, че учения не са били провеждани и поради задачата армията да оказва помощ по защита на границата. По време на полемиката депутати от ГЕРБ предложиха множеството военни учения да се вършат посредством компютърни симулации, а не на полигони, с цел да се пази ресурсът на техниката. Други оповестиха, че е премината границата за поддържането на остарялата техника, която е от руско време, отбелязва още вестник " Сега ".
Заместник-министърът на защитата Анатолий Величков отбрани ремонтите на техниката. И сподели, че ремонтът на щурмовия хеликоптер СУ-25 в Беларус не е почнал. Европейска банка е отказала да извърши заплащането на 82-та милиона лв.. Чака се и мнение на Външното ни министерство дали европейското ембарго върху оръжията за Беларус би попречило на контракта.
„ Очакваме това мнение да стане факт в понеделник, с цел да имаме цялостното съображение още веднъж да наредим средствата за поддържане на летателната валидност на самолетите Су-25 “, сподели Величков.
И през 2018 година огромна част - към 60% от разноските за защита - са отивали за личен състав, а не за финансови разноски. 21 % са отивали за такива. До края на месеца 4 компании ще получат предложения за оферти по контракта за нови машини на пехотата. Генерал Андрей Боцев се надява до края на годината или да има контракт, или да сме „ пред подписването на контракт “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР