Парламентарната комисия, която проучваше процедурата по избор на нов тип

...
Парламентарната комисия, която проучваше процедурата по избор на нов тип
Коментари Харесай

​Парламентарната комисия за избор на новите самолети гласува последния доклад

Парламентарната комисия, която проучваше процедурата по желание на нов вид военен аероплан за българската войска, би трябвало тази сряда да гласоподава финалния си отчет. На последното съвещание на комисията стана ясно, че разпоредбите за избор на изтребител са променяни по време на процедурата.
"За нас смущаващото беше, че министър председателят Пламен Орешарски се е срещал с представители на компанията „ Saab " по времето, когато тече процедурата по желание ", разяснява в „ Здравей, България " депутатът от ГЕРБ Емил Христов, който е и ръководител на краткотрайната комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан.
„ По-късно министър председателят Бойко Борисов се срещна с шведския министър председател и му сподели, че стартират договаряния за закупуване на шведски изтребители и че „ доста крепко ще се пазарим ". Не виждам нещо извънредно в това ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков.
"Преди ваканцията в Народното събрание беше проведено посещаване на представител на компанията "Локхийд Мартин ", който публично показа офертата за използвани изтребители F-16 ", подсети той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР