Парламентарната икономическа комисия прие на първо четене Законопроект за промени

...
Парламентарната икономическа комисия прие на първо четене Законопроект за промени
Коментари Харесай

Икономическата комисията прие на първо четене промени в Закона за ограничителните мерки срещу Русия

Парламентарната икономическа комисия одобри на първо четене Законопроект за промени на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, с вносители Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Петър Чобанов, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков. Законопроектът е постъпил през днешния ден в комисията.

Със закона, който е признат от Народно събрание на 13 януари 2023 година, в законодателството се осъществяват глобите, наложени в Регламент от 2014 година, като според една от наредбите на регламента категорично се не разрешава възлагането или продължаването на осъществяването на всевъзможни контракти за публични поръчки или за концесии с физически или юридически лица, образования или органи, открити в
Русия, или директно, или непряко следени от такива лица, подсетиха вносителите. Във връзка с използването на този закон е открито, че в българското законодателство са въведени спомагателни условия по отношение на осъществяването на ограничаващите ограничения по отношение на Русия , които не подхождат на наредбите на регламента и с оферти през днешния ден законопроект се цели законодателството ни да бъде приведено към точните условия на регламента.

В тази връзка министърът на финансите Асен Василев , който участва на съвещанието на комисията за представянето на Законопроекта за допълнение на Кодекса за застраховането за първо четене, изрази мнение, че ведомството постоянно е подкрепяло постигането на цялостен синхрон на българското законодателство с европейското. Вносителите обясниха, че настоящият закон от много време не може да извърши задачите си, като бе изтъкнато, че още януари е гласувано да стартира процедура по отнемането на концесията на пристанище " Росенец ", което не е направено.

По-рано през днешния ден в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков заяви, че ще бъде импортирано предложение " за вкарване назад на контрола на пристанище " Росенец ". Той посочи, че това предложение ще приключи концесията на пристанището, която е увеличена от служебния кабинет с 24 години без претекстове. Контролът на това пристанище е основен за българската страна, сподели той. Според него всички основни инфраструктури би трябвало да бъдат под контрола на България, изключително тези по границата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР