Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще влезе в пленарната зала и

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще влезе в пленарната зала и
Коментари Харесай

ГЕРБ реши да гласува против кабинета на Слави Трифонов

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще влезе в пленарната зала и ще гласоподава " срещу " кабинета на " ИТН ". Решението е взето след съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ във вторник.

" Каквото си избере народът, това е. Аз желая едно малко кътче, където да са ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, да има здрави и рационални сили, които като пристигна злополуката, да има знаещи и можещи грамотни хора, които могат да пишат грамотно и са чели буквара на български ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той анонсира това решение още в понеделник вечерта и предстоящо то бе доказано часове по-късно. В събота Борисов първи заприказва, че може да помогне за избиране на държавно управление с гласовете на " ИТН " и Българска социалистическа партия, без да е нужна поддръжката на реформаторските обединения " Демократична България " и " Изправи се БГ ".

Бившият министър председател изясни, че може да помоли своите депутати да излязат от пленарната залата, с цел да понижат нужния кворум. Без 63 депутатски гласи от ГЕРБ-СДС, държавното управление на Има Такъв Народ можеше да е определено с 90 гласа. Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия имат общо 101.

" Ние не сме получили нито покана, нито писмо (за договаряния с ИТН), а няма нищо по-лошо от непоискано положително да направиш. Ние сега сме в съпротива ", сподели Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР