Парламентарната група на БСП ще внесе вота на недоверие към

...
Парламентарната група на БСП ще внесе вота на недоверие към
Коментари Харесай

БСП ще внася вота на недоверие без ДПС

Парламентарната група на Българска социалистическа партия ще внесе вота на съмнение към кабинета на 17 януари без Движение за права и свободи. Това разгласи в коридорите на Народното събрание Корнелия Нинова.

Изненадващият ход на левицата идва след седмици на съвещания с Движението на Доган.

След поредност срещи сред двете политически сили беше останало усещането, че те са съумели да се договорят за тематиката на вота и момента на внасянето му.

„ Темата на вота е „ Корупция”. Дали Движение за права и свободи ще ни поддържат в дебатите и с гласуването, е тяхно политическо решение ", посочи Корнелия Нинова.

Днес обаче стана ясно, че сред политическите сили има спор. В Българска социалистическа партия са останали неприятно сюрпризирани от думите на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, че опозицията не е подготвена да предложи опция на кабинета "Борисов 3 ". След това изявление от края на предходната година актуалният водач Мустафа Карадайъ разгласи, че Доган е бил свестен неправилно и Движение за права и свободи ще поддържа вота.

Според Българска социалистическа партия това е довело до "принципни разлики ". „ Само преди 7 месеца се явявахме на избори с управническа стратегия, с желание да спечелим изборите и да управляваме “, разяснява Нинова изказванията, че опозицията не е подготвена за властта.

Тя разкритикува и апелите Българска социалистическа партия да пази стабилността и сигурността на страната, тъй като "основният генератор на неустановеност е държавното управление на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го потвърждават ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР