Парламентарната група на БСП излъчва на живо засекретеното заседание, на

...
Парламентарната група на БСП излъчва на живо засекретеното заседание, на
Коментари Харесай

Хаос със засекретеното заседание на парламента за оръжието за Украйна

Парламентарната група на Българска социалистическа партия излъчва онлайн засекретеното съвещание, на което се разисква проекторешението за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна, импортирано от Министерски съвет. 

В началото му депутатите от парламентарната група на Българска социалистическа партия са почнали да снимат с телефоните си, като някои от тях са излъчвали онлайн на страниците си във Facebook.

Депутатът от Българска социалистическа партия Бойко Клечков качил 30-минутно видео на профила си, на което се вижда по какъв начин измежду другите снимащи са водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и Георги Свиленски. 

Самата Нинова по-рано разкритикува остро пред публицисти решението съвещанието да е закрито.

" Шокиращо е, че съвещанието е закрито. Украинската страна разгласи обществено какво желае. Министърът на защитата отговори, че дават оръжие по този лист. Цял свят афишира какво оръжие дава на Украйна - какво дават и какъв брой коства. Какво постанова в България това да бъде закрито съвещание? Едно-единствено: да не разбере българският народ какво вършат. Ето това е решение на мрачно, по тъмни доби, прикрито и по този начин нататък. Ние настояваме съвещанието да бъде намерено, министърът на защитата да разсекрети листата на оръжията, които предоставяме ", съобщи Нинова, представена от " OFFNews ".

От живото лъчение се вижда по какъв начин председателстващият Народното събрание Росен Желязков прави опити да овладее обстановката, като моли квесторите да отстранят групата на Българска социалистическа партия от залата.  " Не можете да изхвърлите от залата цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия ", споделя му зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Съобщаването на данни, които съставляват класифицирана информация и се отнасят за националната сигурност, е закононарушение. Ако по време на излъчването бъде разкрита класифицирана информация, това би било закононарушение. 

Квесторите вършат лист на излъчващите съвещанието.

Впоследствие дебатите бяха разкрити. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР