Парламентарна комисия разпита днес президента на Албания в рамките на

...
Парламентарна комисия разпита днес президента на Албания в рамките на
Коментари Харесай

Разпитаха албанския президент Илир Мета в рамките на процедура по импийчмънт

Парламентарна комисия разпита през днешния ден президента на Албания в границите на процедура по импийчмънт, задействана след опита на президента да анулира локалните избори през юни, съобщи Асошиейтед прес.

Процедурата за премахване от служба на президента Илир Мета бе стартирана от ръководещата Албанска социалистическа партия. Това се случва за първи път в историята на посткомунистическа Албания, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Депутатите в деветчленната комисия би трябвало да открият дали Илир Мета е нарушил конституцията. По време на разпита през днешния ден президентът уточни, че е отменил локалните избори на 30 юни, тъй като е считал, че ще бъде " недемократично " те да се произведат без присъединяване на десноцентристките опозиционни партии. Опозицията бе оповестила, че ще бойкотира вота. Мета сподели също, че се е страхувал от конфликти.

Решението на президента на Албания за локалните избори бе анулирано от изборните управляващи. Социалистите завоюваха множеството места по време на гласуването, като те преобладават и в Народното събрание, отбелязва АП. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР