Паркът около парламента на Каталуния в Барселона беше затворен за

...
Паркът около парламента на Каталуния в Барселона беше затворен за
Коментари Харесай

Затвориха за посетители парка около парламента на Каталуния

Паркът към Народното събрание на Каталуния в Барселона беше затворен за гости, предадоха европейски медии.

В постройката следва да дойде в 18 ч. локално време лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон, показва Българска телеграфна агенция. Каталунската полиция Мосос д`Есквадра взе ограничения от съображения за сигурност.

Междувременно районният министър на външните работи Раул Ромева съобщи, че каталунските управляващи са подготвени да изслушат различни предложения на Мадрид по отношение на референдума за обособяване от Испания.

" Ако испанските управляващи желаят да създадат предложение, ние сме подготвени да ги изслушаме. Ако имат какво да предложат, с цел да бъде организиран въпросът с други способи, то ние сме подготвени да изслушаме сходно предложение ", коментира Ромева в изявление за Си Ен Ен. Той уточни още, че каталунските управляващи са отправили оферти, които са били отхвърлени от испанското държавно управление. " Проблемът е, че години наред, 10 години, не получихме никакви оферти ", съобщи той.

" Искаме да седнем на масата за договаряния. Надяваме се Европейски Съюз да убеди испанските управляващи в това ", уточни още Ромева.

По думите му за Каталуния, Испания и Европейския съюз няма друго решение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР