Пържените храни са най-любимите и на малки и големи, въпреки

...
Пържените храни са най-любимите и на малки и големи, въпреки
Коментари Харесай

Грешки, които допускаме с пържените храни


Пържените храни са най-любимите и на дребни и огромни, макар общоприетото мнение, че са нездравословни. Да направиш обаче съвършените понички или пържени картофи се изисква опит и деликатно отношение към целия развой.

Топ шефове от целия свят, споделят кой неверни не би трябвало да позволяваме, когато се постанова да пържим, оповестяват от foodpanda.

- Пържене при прекомерно висока температура

За съвършено хрупкави парченца пържено пиле, се уверете, че мазнината ви е задоволително загрята. Нормалната температура би трябвало да бъде към 140-160 градуса. Всичко над това ще направи храната ви изгоряла извън и сурова от вътрешната страна.

- Пържене при прекомерно ниска температура

Инвестирайте в термометър, когато ще пържите у дома, с цел да сте сигурни, че температурата ви е постоянно вярна.

- Използване на неверна лой

Избягвайте олио от авокадо и зехтин, тъй като те имат ниска точка на термична обработка.

- Прекалено доста пържене едновременно

Подобно на лентата от бекон, или съвсем всичко друго, не желаете да натрапвате в тигана. Всичко се нуждае от пространство, с цел да се движи и да се готви вярно. Може да се изкушите да хвърлите доста неща едновременно, само че вместо това направете няколко дребни партиди, тъй че всичко да се готви отмерено.

- Пържени части, които са прекомерно огромни

Французите са богове на идеалните размери за артикули, които ще се пържат. Нарязването на храната на половина може да понижи скоростта на готвене с четири пъти и да стане по-вкусно.

- Използване на мазнината по няколко пъти.

Не планирайте да употребявате наново мазнината. Използването на остатъчна лой освен прави по-силна храната, само че и скапва усета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР