Парите за ремонтна Борисовата градина ще бъдат пренасочени за облагородяването

...
Парите за ремонтна Борисовата градина ще бъдат пренасочени за облагородяването
Коментари Харесай

Пренасочват към 6 квартала парите за ремонт на Борисовата градина

Парите за ремонтна Борисовата градина ще бъдат пренасочени за облагородяването на 6 столични квартала.

Едно от пространствата, които ще бъде облагородено с тези средства, е градинката пред хотел " Рила ". Разчистването там към този момент стартира, следва и нейното озеленяване.

От над 9 млн. лева европейски средства, планувани за ремонт на Борисовата градина, част ще бъдат вложени за ремонт и облагородяване на към 50 междублокови пространства в 6 столични региона. Все още не е ясно кои ще са те като това значително ще зависи от интензивността на районните кметове и техните предложния.

Облагородяването ще включва слагане на улично осветяване, скамейки, паркоместа пред жилищните блокове. Всичко това ще бъде построено след решение на Столичния общински съвет.

От тези 50 междублокови пространства, в 26 от тях ще се изградят и детски площадки.

Заместник-кметът по екология в Столичната община Десислава Билева изясни, че година и половина не престават обжалванията на процедурата за ремонт на Борисовата граница от страна на две сдружения.

" Те апелират не избора на реализатор, а че планът за ремонт на парка не предстои на Оценка на въздействието върху околната среда. Всичко това слага под голям риск тези 9 млн. лева, тъй като те би трябвало да бъдат изразходвани до края на 2023 година Столична община няма да разреши средствата да бъдат изгубени и това решение е взето по неотложност ", изясни Билева.

Кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков пък прикани какъвто и да е изходът от правосъдните процедури, да бъдат заделени евросредства за общинското дружество " Паркови градини ", което стопанисва Борисовата градина, с цел да могат да бъдат осъществени някои от извънредно наложителните поправки в парка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР