Парите по програмата за бежанците са изчерпани, обяви министърът на

...
Парите по програмата за бежанците са изчерпани, обяви министърът на
Коментари Харесай

Свършиха парите по програмата за украинските бежанци, трябва да напуснат хотелите до 4 дни

Парите по програмата за бежанците са изчерпани, разгласи министърът на вътрешните работи по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос за Плана за разселване на украинските жители в държавни бази и хотели.

До крайния период, в който те би трябвало да изоставен хотелите и да бъдат преместени, остават четири дни, заяви bTV.

" Продължава настаняването по хуманни подбуди ", изясни Иван Демерджиев и добави, че бежанците ще отидат в базите, тъй като там ще могат задоволително дълъг интервал от време да стоят без да бъдат местени.

Вчера украинските бежанци още веднъж проведоха мирни митинги в Слънчев бряг, Варна, Кранево, Приморско и Банско. Искането им е да останат в частните хотели, вместо да бъдат настанени в държавни бази. Те са обезпокоени, че там няма да е задоволително отоплението, положението на базите може да не е положително, наоколо няма учебни заведения и детски градини, магазини, аптеки и лекари.

Хотелиерите от своя страна са съгласни да продължат по остарялата стратегия. 15 лв. ще бъде заплащането и в държавните бази без изхранване.

Украинските жители в Банско към момента не са получили никаква информация за идното пренасяне, къде и по какъв начин ще бъдат превозени. Те молят да им бъде разрешено да останат в хотелите в града, където към този момент има записани деца на учебно заведение, като се продължи действието на програмата за настаняване в хотелите.

В началото на месеца украински бежанци изпратиха и петиция до Министерството на туризма с настояванията си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР