Парижкото кметство е глобено, тъй като е наело твърде много

...
Парижкото кметство е глобено, тъй като е наело твърде много
Коментари Харесай

Феминистките прекалиха: Глобиха кметството на Париж заради твърде много жени на ръководни постове

Парижкото кметство е санкционирано, защото е наело прекалено много дами на управителни позиции. Решението е несъмнено като неуместно от кмета на френската столица Ан Идалго, осведоми Агенция Франс Прес.

Глобата от 90 000 евро е поискана от Министерството на държавната администрация на съображение, че парижкото кметство е нарушило националните правила за тъждество на половете.

"Щастлива съм да оповестя, че ние сме санкционирани ", сподели Идалго, член на Социалистическата партия, по време на среща на столичния съвет. Тя добави, че е била изпълнена с наслада, когато научила новината за санкцията.

Идалго разясни, че е наложена санкцията, тъй като единствено 11 дами и петима мъже са определени на управителни позиции в столичната администрация през 2018 година, което значи, че 69% от назначенията са дами.

Ръководството на кметството внезапно стана прекомерно феминистко, означи Идалго, която бе избрана отново за кмет на Париж през предходната година.
Според текста на решението, представен от "Монд ", столичната администрация нарушила предписание от 2013 година, което планува единият пол да не господства повече от 60% измежду номинираните за управителни позиции.

Идалго заяви, че ще занесе санкцията на държавното управление персонално, дружно със заместник-кмета и всички дами, които работят с нея.
Иначе със сериозен звук кметът добави: "Тази санкция явно е нелепа, несправедлива, безотговорна и рискова ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР