Парижкият апелативен съд не се отказа от присъдените му две

...
Парижкият апелативен съд не се отказа от присъдените му две
Коментари Харесай

Френският съд потвърди присъдата на Николà Саркози

Парижкият апелативен съд не се отхвърли от присъдените му две години пробация и една година автентичен затвор, само че размени последното с домакински арест и носене на електронна гривна. Саркози съобщи, че приготвя ново обжалване пред Върховния съд на Франция.

Откакто напусна поста си след своя президентски мандат от 2007 до 2012 година, Саркози се бори с голям брой правни проблеми, написа france24.com. Присъдата, доказана през днешния ден, е от март 2021 година, когато следствието разкри, че с цел да получат информация за водено против него правосъдно следствие, Саркози и някогашният му юрист са сключили „ корупционен пакт “ със арбитър от Касационния съд.

За да осъди някогашния френски президент, съдът употребява подслушани телефонни диалози на Саркози по двете му публични телефонни линии, плюс трета, открита под непознато име. Той оспори обвиняванията, като на обжалването съобщи, че " в никакъв случай не е корумпирал никого ". Съдът обаче удостовери допустимостта на телефонните диалози като доказателство и обжалването се провали.

Случаят е единствено един...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР