Парижките власти забраниха паркирането на електрически скутери на тротоара. Това

...
Парижките власти забраниха паркирането на електрически скутери на тротоара. Това
Коментари Харесай

Париж забрани електрически скутери да паркират на тротоара

Парижките управляващи не разрешиха паркирането на електрически скутери на тротоара. Това е ново ограничаване против модерните устройства, защото пешеходците се оплакват от възходящите опасности за сигурността.

 © БГНЕС
Скутерите " би трябвало да бъдат оставени тук-там за паркиране, предопределени за коли и моторизирани двуколесни транспортни средства ", съобщи на конференция кметът на града Ан Идалго. Тя също по този начин забрани скутери да се движат в паркове и градини с редица ограничения, които ще стартират да влизат в действие от идващия месец.

Скутерите също би трябвало да понижат скоростта до 20 км/ч в столицата, и до 8 км/ч в пешеходни зони.

Около 20 000 електрически скутера се появиха на улиците на френската столица от предходната година насам. Привържениците им ги одобриха като бърз и на ниска цена метод да се придвижват, защото устройствата се отключват с телефонно приложение и могат да бъдат оставени на всички места, когато завърши пътуването.

Точно това е казусът, споделят критиците, сочещи към скутери, разпръснати по площадите на града или изоставени на камари по тесни тротоари, което гневи хората.

Париж към този момент е наложил санкции от 135 евро за каране на електрически скутери по тротоара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР