Париж забрани така наречения Конвои на свободата - автошествията срещу

...
Париж забрани така наречения Конвои на свободата - автошествията срещу
Коментари Харесай

Франция забрани Конвоите на свободата

Париж забрани по този начин наречения " Конвои на свободата " - автошествията против Ковид рестриктивните мерки, въодушевени от канадските водачи на камиони. Полицията разгласи, че няма да допусне блокади и ще постанова санкции на нарушителите. Вчера от Ница потеглиха към 200 транспортни средства.

Целта им е да минат през Париж и да стигнат до Брюксел с искане за унищожаване на всички ограничения против ковид. На този декор митингите в Канада не престават, а в Нова Зеландия се стигна до конфликти сред стачкуващи и полиция.

В новозеландската столица - Уелингтън, полицията освободи региона към постройката на Народното събрание, който през последните няколко дни беше окупиран от протестиращи.

След като два дни към 150 души отказваха да изоставен прилежащите към постройката улица през днешния ден чиновниците на реда започнаха извеждането им и премахването на палатките им.

Повече от 50 души бяха задържани. Недоволството им е против наложителните ваксини. Според премиера Джасинда Ардърн несъгласни с имунизацията са прекомерно стеснен брой хора.

" Не е извънредно да има митинги към Народното събрание - това е част от демокрацията, само че би трябвало да успеем да запазим салдото сред стачкуващите и хората, които желаят да продължат живота си, изключително тези, които живеят и работят в региона на Уелингтън ", съобщи Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия.

Около 94% от популацията на Нова Зеландия, което е близо 5 милиона, е имунизирано.

В Канада министър председателят Джъстин Трюдо назова митингите против Ковид ограниченията, които не престават към този момент втора седмица, неприемливи.

" Господин ръководител, не можеш да спреш пандемията с блокади. Не можеш да я спреш със заповеди, нито със законодателство. Тя може да бъде спряна, когато се разчита на науката, като се подхващат ограничения за публичното здраве и посредством имунизация! Точно върху това се фокусирахме през последните две години. И даже канадците да са изморени и нетърпеливи всичко да завърши, ние ще бъдем до тях, ще продължим да ги поддържаме и ще вършим всичко допустимо пандемията да свърши! ", сподели министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо.

Според него протестиращите заплашват и икономическото възобновяване на Канада, тъй като е блокиран мост, който свързва страната със Съединени американски щати.

От полицията предизвестиха, че всеки, който прави опит да загражда улици или оказва помощ на трети лица по тази причина, ще бъде третиран като нарушител и ще последват арести.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР