Париж вероятно ще стане първата европейска столица, която ще забрани

...
Париж вероятно ще стане първата европейска столица, която ще забрани
Коментари Харесай

Париж обмисля да забрани мотоциклетите

Париж евентуално ще стане първата европейска столица, която ще забрани напълно придвижването на мотоциклети с мотор с вътрешно горене. Причината не са нездравословните излъчвания, а шумът. На парижани им е писнало от джигити с мотори, които форсират преднамерено в дребните часове на нощта, оповестява Motorius.

Благодарение на шепа сходни “състезатели " градът обмисля цялостната възбрана на придвижване на мотори и скутери с бензинови мотори. Идеята е много революционна, тъй като в Париж скутерите са извънредно известен метод на напредване, поради всеобщите тапи.

Полицията към този момент се пробва да се оправи с казуса с по-обичайни ограничения – с шумови радари засича извършители и ги глобява.

И в случай че смятате, че казусът с шума опира само до положителния сън на парижките баби, то Европейската организация по околната среда твърди, че всяка година 16 000 преждевременни смъртни случая в Европа се дължат на шумовото замърсяване на огромните градове. Според френските управляващи един гръмък мотоциклет нощем може да разсъни 10 000 души, оповестява dizzyriders.bg.

В противоположната посока от мисли са съперниците на концепцията за възбраната. Те акцентират, че напълно електрическите мотори може да не отделят нездравословни излъчвания и да са съвсем изцяло безшумни, само че с това стават рискови, тъй като пешеходците не ги чуват и могат да зародят произшествия. Според Le Parisien в столицата на Франция всеки ден към 100 000 души карат мотор или скутер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР