Париж и Мюнхен са начело в класацията за най-скъпите недвижими

...
Париж и Мюнхен са начело в класацията за най-скъпите недвижими
Коментари Харесай

Къде плащат над 13 хил. евро за квадратен метър?

Париж и Мюнхен са отпред в класацията за най-скъпите недвижими парцели в Европа тази година, сочи изследване, оповестено през днешния ден от професионалната консултантска компания " Делойт " (Deloitte) и представено от ДПА.

Купувачите на нов апартамент в Мюнхен през предходната година е трябвало да платят приблизително по 10 500 евро на квадратен метър, сочи изследването. Само Париж е бил по-скъп с 13 462 евро на квадратен метър, а Лондон, Осло и Франкфурт са доста по-назад с 8400 евро.

За сметка на това нови жилища в българските черноморски градове Варна и Бургас са коствали приблизително 900 евро на квадратен метър.

Експертите на " Делойт " са проучили 68 огромни градове в 23 европейски страни, с цел да създадат съпоставяне. 

Експертът по недвижими парцели Михаел Мюлер зави, че строителните разноски са нарастнали в Европа. Нарушенията по веригите за доставки и дефицитът на строителни материали са нараснали рисковете при обмисляне и осъществяване на строителни планове.

Строителните разноски са се повишили и поради дефицита на работна мощ и инфлацията, добави Мюлер. Според него обаче по-високите лихви по ипотечните заеми могат да забавят търсенето и покачването на цените.

В доста европейски страни приемането на бежанци от Украйна е оказало въздействие върху жилищния пазар – най-много в Полша, Словакия и Унгария – като предлагането на парцели чартърен е намаляло през второто тримесечие на 2022 година, съгласно изследването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР