Париж. Френският президент Еманюел Макрон все още не е издигнал

...
Париж. Френският президент Еманюел Макрон все още не е издигнал
Коментари Харесай

Френският външен министър: Еманюел Макрон все още не е издигнал кандидатурата си за президентските избори

Париж. Френският президент Еманюел Макрон към момента не е издигнал кандидатурата си за втори мандат на идните президентски избори през април, защото сега е ангажиран с разрешаването на интернационалната обстановка. Това съобщи в петък френският външен министър на Франция Жан-Ив льо Дриан в изявление за телевизионния канал LCI .

„ Държавният глава избира да договаря като президент на Франция, а не като претендент за този пост “, сподели министърът. Според Льо Дриан „ интернационалната обстановка към момента е доста рискова ".

Президентските избори във Франция ще се проведат в два тура - 10 и 24 април. Към днешна дата над 40 претенденти оповестиха проекти за присъединяване в изборния маратон. Кандидатури за президент бяха показани от водача на „ Национално обединяване ” Марин Льо Пен, ръководителя на централния район Ил дьо Франс, Валери Пекрес, представляващ Републиканската партия, кметът на Париж, Ан Идалго, кандидатстваща от името на социалистите и водача на придвижването „ Реконкиста " Ерик Земор.

Макрон към момента не е оповестил проектите си, макар че до деня на гласуването остават 51 дни. От всички прародители на Макрон единствено Франсоа Митеран, който ръководеше Франция от 1981 до 1995 година, разгласи кандидатурата си за втори мандат по-късно от останалите. Той направи съответното изказване 33 дни преди първия кръг, който се организира на 24 април 1988 година

Настоящата предизборна акция ще стартира на 4 март с привършване на регистрацията на претендентите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР