Париж. Френският президент Еманюел Макрон планира да проведе телефонни разговори

...
Париж. Френският президент Еманюел Макрон планира да проведе телефонни разговори
Коментари Харесай

AFP: Макрон планира да проведе серия от телефонни разговори

Париж. Френският президент Еманюел Макрон възнамерява да организира телефонни диалози в четвъртък, 3 февруари, с съветския президент Владимир Путин, украинския президент Владимир Зеленски, полския президент Анджей Дуда и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с цел да деескалация на обстановката към Украйна, предава AFP , базирайки се на Елисейския замък.

В информацията се отбелязва, че „ диалогът с Владимир Путин ще се организира в 18:00 часа (19 часа българско време) ". Целта на диалозите е намиране на дипломатически решения за превъзмогване на рецесията на украинската граница, показва организацията.

Кремъл към момента не е оповестил проекти за сходен диалог.

След това Макрон, съгласно AFP, ще беседва със Зеленски. От известието също по този начин излиза наяве, че преди да приказва с съветския водач, Макрон ще организира телефонни позвънявания с Шарл Мишел и Анджей Дуда.

Междувременно представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи пред публицисти, че сега се уговарят детайлите на идна аудиенция на немския канцлер Олаф Шолц в Москва, до момента в който към този момент няма изясненост за вероятно пътешестване на Владимир Путин до Турция за среща с президента Реджеп Тайип Ердоган.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР