Парен валяк унищожи незавършените творби на сър Тери Пратчет, в

...
Парен валяк унищожи незавършените творби на сър Тери Пратчет, в
Коментари Харесай

Парен валяк унищожи недовършените творби на Тери Пратчет

Парен валяк унищожи незавършените произведения на сър Тери Пратчет, в духа на едно от последните стремежи на починалия английски фантазьор и хуморист, съобщи " Гардиън ".

Създателят на известните серии " Светът на диска " умря от заболяването на Алцхаймер през 2015 година Скоро по-късно неговият сътрудник и помощник Нийл Геймън описа, че Пратчет желал незавършените му ръкописи, дружно с компютрите му, да бъдат изхвърлени на пътя и прегазени от валяк.

Това е било изпълнено в петък на панаира на парните машини в Дорсет, съгласно формалния " Туитър " акаунт на Пратчет, поддържан от Роб Уилкинс. Уилкинс разгласява фотография на хард драйв пред ретро валяк - модел на компанията " Джон Фаулър ", а малко по-късно - кадър на прегазената техника.

About to fulfill my obligation to Terry @SalisburyMuseum@Wiltshire_flopic.twitter.com/B0xr3V5Cbg
— Terry Pratchett (@terryandrob) August 25, 2017
Събитието предшества галерия, отдадена на писателя, която ще се открие в музея в Салисбъри на 16 септември. Тя ще продължи до 13 януари и дискът ще бъде един от експонатите.

Макар да оцениха възприятието за комизъм, някои от феновете на създателя показаха подозрение, че той - последовател на новите технологии - би пазил информацията си на толкоз остарял хард драйв.

От гибелта на Пратчет през 2015 година са оповестени два негови романа: " Дългата химера " (в съавторство със Стивън Бакстър) и последната книга от Света на диска - " Короната на овчаря ".

Сър Тери Пратчет е създател на над 70 романа, от които най-известна е поредицата за Светът на диска - истинска сплав сред фентъзи, ирония и възприятие за комизъм. След като бе диагностициран с заболяването на Алцхаймер през 2007 година той стана покровител на евтаназията. Дори в гибелта си продължи да се майтапи, като " разгласява " в " Туитър " диалог с един от известните си герои - Смърт. Автор на известията още веднъж бе Роб Уилкинс.

" НЕ Гражданско отделение СМЯТАЙ ЗА УМИРАНЕ - посъветва го Смърт. - ПО-ДОБРЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ СИ ТРЪГНАЛ ПО-РАНО, ЗА ДА ИЗБЕГНЕШ НАВАЛИЦАТА ", бе един от известните цитати на писателя от романа " Добри поличби ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР