Парче от тавана на тунела към столичния кв. „Люлин счупи

...
Парче от тавана на тунела към столичния кв. „Люлин счупи
Коментари Харесай

След като парче от тавана на тунела за „Люлин“ падна върху кола: Безопасно ли е да се преминава?

Парче от тавана на тунела към столичния кв. „ Люлин " счупи предното стъкло на преминаващ автомобил. От няколко дни тунелът е в ремонт, а придвижването е в двете посоки в едното платно. И тази заран още веднъж се образува колона от коли, чакащи да преминат през тунела.

Малко след 1:30 часа нощес 35-годишният Тодор Чангълов минава с автомобила си през отвореното за придвижване платно на ремонтиращия се тунела.

" Изведнъж се чу заплашителен тропот. Погледнах на дясно и видях, че стъклото е спукано. Предполагам, че е бетонно блокче или нещо сходно, тъй като има и драскотини по предния похлупак. Първите ми мисли след случая бяха добре, че съм жив и здрав ", описа мъжът.

Инцидентът слага въпроса до каква степен е безвредно прекосяването на транспортни средства през обект, който сега се ремонтира.

„ Имайки поради, че тунелът е в извънредно неприятно положение е допустимо парчето да е от страничната облицовка. Мантинелите от двете страни от горната страна на тунела са необезопасени ", разяснява Георги Гълъбов, специалист от Института по пътна сигурност.

По думите му също по този начин осветлението в тунела е доста остаряло и изрази вяра да не се стига до това лампи да падат и да провокират тежка злополука.

От Столична община обявиха за bTV, че при направения оглед не са открити нарушавания по целостта на тавана на тунела, а за обезпечаване на сигурността на преминаващите е инсталирана два метра плътна железна ограда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР