Парашутът на пилота на изтребител Су-25, който беше принуден да

...
Парашутът на пилота на изтребител Су-25, който беше принуден да
Коментари Харесай

Парашутът на катапултиралия пилот не се отворил напълно, самолетът е изгорял

Парашутът на водача на изтребител Су-25, който беше заставен да катапултира през днешния ден не се е отворил изцяло. Инцидентът стана през днешния ден към 14 ч. при опит за приземяване. 

До момента е известно, че по неизяснена причина водачът е изгубил надзор над ръководството на машината. Пилотът опитал да катапултира, само че парашутът не се е отворил изцяло. След злополуката машината е изгоряла изцяло, а на мястото е зародил пожар.

Пилотът е в положително положение, контактен, той е превозен с боен аероплан " Спартан " до ВМА-София за обширен обзор и наблюдаване.

По информация на бТВ водачът е Пейо Дончев, който е някогашен пълководец на авиобаза Безмер. Полковник Дончев е с извънредно доста полети зад тила си и един от най-хубавите водачи в бойната ни авиация.

Полковник Дончев е бил част от командния състав на авиобаза Безмер като шеф щаб. Той е провел и управлявал доста учения с интернационално присъединяване. Асът е бил час от Командването на Военно-въздушните сили на България. През 2021 година поема поста президент на изпълнителния ръб на Многонационална стратегия за подготовка на авиацията за
специфични интервенции на НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР