Папиломи и брадавици – използвайте ефикасни средства от народната медицина

...
Папиломи и брадавици – използвайте ефикасни средства от народната медицина
Коментари Харесай

Папиломи и брадавици – отървете се от тях с естествени продукти!

Папиломи и брадавици – използвайте ефикасни средства от националната медицина

Промените в метода на живот и хормоналния дисбаланс са най-честите аргументи за кожни папиломи, запушени пори, циреи на кожата и други кожни проблеми.

На пазара има разнообразни артикули за решение на тези проблеми, само че не всички са ефикасни. От друга страна, те постоянно са цялостни с нездравословни химикали.

Опитайте по натурален метод да се отървете от тези проблеми.

Това са най-хубавите естествени средства за постоянно срещани кожни проблеми:

Папиломи по кожата
Папиломите са израстъци по повърхността на кожата, най-често се откриват по шията, подмишниците, горната част на гърба и клепачите.

Джинджифил
Масажирайте усърдно папилома, като употребявате парче джинджифил. Правете това в продължение на няколко минути, за предпочитане 7-8 пъти дневно. Папиломите ще изчезнат до 2 седмици.

Сода и рициново масло
Смесете рициново масло и сода за самун. Пригответе пастата и я нанесете върху папилома, като фиксирате с превръзка. Повторете това 2-3 пъти дневно. Пастата може да се съхранява в ледник до два дни.

Ябълков оцет
Накиснете памучен тампон в ябълков оцет и поставете върху папилома. Можете да го оставите на място за известно време и след няколко дни той ще потъмнее и ще падне.

Масло от чаено дърво
Това е най-сигурният метод за елиминиране на папиломите. Добавете няколко капки масло от чаено дърво към вода и накиснете памучен тампон в разтвора. Поставете върху папилома, фиксирайте с превръзка и оставете за известно време. Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти дневно в продължение на месец.

Брадавици
Брадавиците са дребни подутини по кожата или лигавиците, които се появяват поради човешки папиломен вирус или HPV. Следните естествени способи също са доста ефикасни:

Ябълков оцет
Поставете памучен тампон, потънал в ябълков оцет върху брадавицата и фиксирайте с лепенка. Оставете за 24 часа и по-късно, заменете с различен.

Чесън
Втривайте надробен чесън или прилагайте чеснов сок всяка вечер. Фиксирайте с лепенка, правете това два пъти дневно.

Чист мед
Нанесете мед върху брадавицата преди лягане и увийте с превръзка. Повтаряйте това, до момента в който брадавицата изцяло изчезне.

Банани
Всяка вечер преди лягане би трябвало да търкате брадавицата с бананова кора. Повтаряйте това в продължение на 15 дни.

Бенки
Те могат да се появят както при възрастни, по този начин и при деца.

Чесън
Бенките могат сполучливо да се третират с дестилат от чесън или недопечен чесън. Защитете кожата към бенката с лепенка или вазелин и нанесете чесън върху бенката. След това го покрийте с превръзка и оставете за 4 часа. Трябва да повтаряте тази процедура всеки ден.

Ябълков оцет
Ябълковият оцет дейно отстрани бенките. Трябва да нанесете памучен тампон върху бенката и да го оставите за 8 часа. Бенката с времето ще потъмнее и ще падне сама.

Рициново масло и сода за самун
Нанесете приготвената паста върху бенката. Фиксирайте с превръзка и оставете до идната заран. След това отстранете превръзката и изплакнете с вода. Повтаряйте това всеки ден.

Тъмни петна
Тъмни или старешки петна, най-често се срещат по лицето, ръцете и предмишниците. Ето по какъв начин да се справите с тях по натурален метод:

Лук
Настържете лука и го нанесете върху петното. Оставете го да работи 10-15 минути и изплакнете. Повтаряйте тази процедура всеки ден.

Лимон
Потопете памучен тампон в лимонен сок и изтривайте петното два пъти дневно.

Хрян
Смесете го с оцет и използвайте тази примес, с цел да я прилагате върху тъмните петна всеки ден. С времето ще избледнеят.

Алое вера
Нанесете гел от пресен лист от алое върху тъмното леке, оставете да работи половин час и по-късно изплакнете.

Почистване на порите
Ако не бъдат почистени в точния момент, те постоянно могат да доведат до зараза. Затова почистете кожата по натурален метод:

Пара
Парната баня за лице без подозрение е най-хубавият метод да почистите порите си.

Покрийте главата си с забрадка и останете над парата за 10-15 минути. След това още веднъж измийте лицето си и го изплакнете няколко пъти с топла вода. В последна сметка нанесете оцет, с цел да премахнете всевъзможни останки.

Вижте още: След свада в дома, този обред ще ви помогне да възстановите мира

Скраб със захар
Можете да почистите порите и да възстановите блясъка на кожата, като я почистите. Смесете захар и лимон и втрийте в кожата с кръгови придвижвания, като употребявате памучен плат. След това измийте лицето си и изплакнете с топла вода.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР