Пъпешът е един от любимите летни плодове, който е отличен

...
Пъпешът е един от любимите летни плодове, който е отличен
Коментари Харесай

Пъпешът - любимият плод на лятото

Пъпешът е един от обичаните летни плодове, който е отличен източник на витамини от група В и С, на калий, магнезий, желязо, калций, селен и германий.

Последният е извънредно необичаен и скъп микроелемент, за който се счита, че поддържа младостта на клетката. Германият се съдържа също в ниски количества в следните хранителни артикули: рейши, бял лук, женшен, алое вера.

За германият е открито, че намалява или стабилизира кръвното налягане и серумния LDL холестерол, подтиква производството на интерферон, подтиква размножаването на белите кръвни кафези, усъвършенства усвояването на О2 от телесните тъкани, пази против радиация и свободни радикали, потиска развиването на нездравословни микроорганизми, подкрепя възобновяване на костната компактност при остеопороза, работи като евентуален болкоуспокояващ сътрудник.

Заради всичко от изброеното германият е необятно използван в лекуването на СПИН, алергии, артрит, кандидози, нараснал холестерол, инфекции, катаракта и болкови синдроми.

Подобно на краставицата, пъпешът има високо наличие на течности – 67%, и относително ниска калоричност - 42 ккал на 100 г.

 Парчета Пъпеш

Ако сме прекалили с мазните храни денем, потреблението на пъпеш като междинна закуска, ще освободи организма ни от спомагателния непотребен холестерол. Няколко късчета пъпеш могат да оказват помощ за възстановяване на бъбречните и чернодробните функционалности, да пречистят кръвта, капилярите и кръвоносните съдове.

Съставът на сочния плод включва и фолиева киселина, която подтиква образуването на кръвни кафези от костния мозък и подкрепя секрецията на солна киселина в стомаха. 150 грамa пъпеш дневно са задоволителни за потребностите на организма от фолиева киселина.

По 200 г от плода дневно пък се предлагат при главоболие, като парченцата се задържат в устата и се дъвчат постепенно.

Няколко разтоварващи дни с плода в сезона на пъпешите ще ви освободи и от непотребни килограми. Може да си вършиме по 1-2 разтоварващи дни седмично през цялото лято. Пъпешът не трябва да се употребява на празен корем или незабавно след ястие, а най-малко 2 часа по-късно. Това се постанова, защото употребяван незабавно след храна, той пречи на храносмилането и може да докара до диария.

Има и друго конкретизиране - пъпешът не трябва да се употребява дружно с алкохол, студена вода, мляко, млечни артикули и яйца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР