Папа Йоан Павел II вярваше дълбоко в Третата тайна на

...
Папа Йоан Павел II вярваше дълбоко в Третата тайна на
Коментари Харесай

Агджа с поредна версия: Йоан Павел II искаше да обвиня българите за атентата

„ Папа Йоан Павел II вярваше надълбоко в Третата загадка на Фатима и вярваше в задачата, отредена му от Бог, или с други думи - конвертирането на Русия. След атентата Войтила персонално искаше аз да обвиня българските секрети служби, и затова Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Наградата за моето съдействие, което ми предложиха и за което аз претендирах, беше освобождението ми до две години. Можех обаче да бъда освободен само, в случай че президентът Сандро Пертини ме помилваше и тъкмо затова Емануела Орланди и Мирела Грегори бяха отвлечени (момичетата, които изчезват безследно през 1983 година – бел.а.) Това написа турчинът Мехмет Али Агджа, aтентаторът на папа Йоан Павел II, в писмо до Пиетро Орланди, брат на 15-годишната по това време Емануела, щерка на ватикански чиновник, оповестява в. " 24 часа ".

„ Пертини обаче не беше човек, с който да правиш каквото искаш, по тази причина отвличанията на Орланди и Грегори бяха решени от държавното управление на Ватикана и изпълнени от хора на ватиканските секрети служби, близки до папата. Публичните договаряния бяха една добре оркестрирана инсценировка от високопоставени прелати, опериращи навътре в ватиканските служби ”.

Братът на Емануела –Пиетро Орланди, удостоверява пред в. ”Кориере каузи сера ”, че в действителност е получил въпросното писмо от Агджа, за което оповестяват италианските медии. Те обаче се питат до какъв брой може да се има вяра на следващата нова версия на турчина. Писмото му идва в миг, когато аферата към безследното изгубване на Емануела Орланди е още веднъж настояща поради документалната серия за случая, излязла наскоро по платформата “Нетфликс ”.



„ Емануела Орланди беше напълно ватикански случай и тя беше поета още от началото от няколко монахини, разбра смисъла на ролята си и я одобри умерено. За нея знам най-много от един испански духовник, който ме посети в Италия и тук, в Истанбул. Това е един набожен човек, воден само от достоверна религия, който познава мистериите на света и който не лъже ”, написа още Агджа до Пиетро Орланди.

Според „ Кориере каузи сера ” 64-годишният нападател на папата през днешния ден живее в Истанбул дружно с италианската си брачна половинка Елена Роси, на 55 година, която е от град Равена и има две висши образования. Агджа се оженил за нея през 2015 година Днес той е свободен човек и няма присъди за изтърпяване.

Пиетро Орланди споделя пред „ Кориере каузи сера ”, че счита писмото на Агджа за правдиво единствено в една част от наличието му и че „ си заслужава по-нататъшна инспекция ”. Братът на Емануела още през 2010 година се срещна скрито с Агджа в Истанбул.



В писмото си турчинът се връща към историята на атентата на 13 май 1981 година на площад ”Свети Петър ”. „ Атентатът нямаше гарант. Никой не е желал от мен да убия папата и никой не ми е плащал да го направя. На площад „ Свети Петър ” бях самичък и изстрелях два патрона. Моята мотивация за това от това време е ясно изложена в писмо, която написах през 1979 година по случай визитата на папа Войтила в Турция ”, написа турчинът.

Става въпрос за писмо, което Агджа праща на 27 ноември 1979 година, или 2 години преди атентата, на турския вестник „ Милиет ”. В него той заплашва, че ще нанесе удар по Йоан Павел II, в случай че „ главата на кръстоносците направи аудиенция в Турция ”. С други думи, Агджа твърди, че „ българската диря в атентата е цялостна небивалица... напълно направена от ватиканските секрети служби и от СИСДЕ (италианското разузнаване – бел.а.), с благословията на Централно разузнавателно управление на САЩ на Роналд Рейгън, най-големият съдружник на папа Войтила ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР