Папа Франциск заяви, че опасността от война в Украйна предизвиква

...
Папа Франциск заяви, че опасността от война в Украйна предизвиква
Коментари Харесай

Папа Франциск към политиците: Помислете чиста ли е съвестта ви пред Бог

Папа Франциск съобщи, че заплахата от война в Украйна провокира "голяма болежка в сърцето " му и осъди дейностите, "дестабилизиращи взаимното битие на страните и дискредитиращи интернационалното право ", съобщи Ройтерс.

В словото си в края на седмичната си обща визита той прикани политиците с тъмен звук в гласа си "сериозно да ревизират съвестта си пред Бог " поради следствията от дейностите им.

Той разгласи Пепеляната сряда (първия ден от Великите пости), която тази година се пада на 2 март, за интернационален ден за пост и молитва за мир. Той осъди "дяволското безсмислие на насилието " и помоли Мадоната, "царицата на мира да избави света от безумието на войната ".

"Изпитвам огромна болежка в сърцето си поради влошаващата се конюнктура в Украйна ", сподели Франциск и добави, че страда и е смутен сходно на мнозина по света от това, че мирът е заплашен от тесногръди ползи.

"Призовавам всички страни да се въздържат от всевъзможни дейности, които могат да причинят още премеждия на популацията, дестабилизирайки взаимното битие на страните и дискредитирайки интернационалното право. "

Това е вторият път, в който Франциск привиква интернационален ден на молебствия за мир в Украйна. Първият беше на 26 януари, отбелязва Ройтерс.

"Исус ни е учил, че би трябвало да отговаряме на дяволското безсмислие на насилието с оръжията на Бог, с молитва и пост ", сподели още Франциск.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР