Папа Франциск заклейми дезинформацията за COVID-19 и ваксините, която изопачава

...
Папа Франциск заклейми дезинформацията за COVID-19 и ваксините, която изопачава
Коментари Харесай

Папа Франциск заклейми дезинформацията за ваксините и COVID

Папа Франциск жигосах дезинформацията за COVID-19 и имунизациите, която „ изопачава действителността въз основа на боязън “. На среща с католически публицисти, основатели на мрежа за инспекция на обстоятелства, папата прикани да се оказва помощ на хората, които имат вяра в неистини, съобщи Асошиейтед прес.

Светият отец постоянно се е обявявал за виновна публицистика, която търси истината и почита личността, и срещата му с представители на медийния консорциум „ Католическа инспекция на обстоятелствата “ удостоверява това негово обръщение. Той е и измежду дейните радетели за имунизация.По думите му, с изключение на пандемията, в този момент се популяризира и „ инфодемия “, която води света към „ детонация на мнения за фалшифицирани и дори измислени вести “. Според него достъпът до точна, научно обоснована информация е човешко право, което би трябвало да бъде обезпечено, изключително за тези, които са по-малко способни да се дистанцират от дезинформацията и налични онлайн мнения, замаскирани като факт.  Франциск помоли за милосърден и мисионерски метод към хората, които се поддават на такива изопачавания, и подпомагането им да схванат истината.

Някои католици, в това число консервативни епископи и кардинали в Съединени американски щати, настояват, че имунизациите, създадени посредством проучвания на кафези от абортирани човешки зародиши, са безнравствени и отхвърлят да ги одобряват. Но доктрината на Ватикана гласи, че е „ задоволително католиците да одобряват такива ваксини ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР