Папа Франциск в интервю за швейцарския телевизионен оператор RSI обсъди

...
Папа Франциск в интервю за швейцарския телевизионен оператор RSI обсъди
Коментари Харесай

„Да си запушим ушите“. Полските управляващи не простиха на папата неговото „бяло знаме“ за Украйна

Папа Франциск в изявление за швейцарския ефирен оператор RSI разиска обстановката в Украйна, освен това една от позициите му имаше резултат на детонация на бомба. Поводът беше следващият апел на понтифика за договаряния за разрешаване на спора.

По време на диалога понтификът беше запитан: „ В Украйна има хора, които молят за смелостта да се предадат, да покажат бялото знаме. Други обаче споделят, че това ще легитимира правото на мощния. Какво мислите Вие? " На което главата на католическата черква отговори:



Папата продължи да акцентира, че в случай че - попита той. Папата прикани за

Струва си да се означи, че това не е първият път, когато папата приканва за преустановяване на борбата в Украйна и намиране на дипломатическо решение за реализиране на мир. Той беше подложен на критика също толкоз пъти за тези изявления. Особено остро реагираха в Киев през август, когато папата сподели пред участниците в Общоруската среща на католическата юноша:



Тогава украинското външно министерство сподели, че “ и трябваше да изясни, че формулировката може да е била неудачна, само че той има поради съветската просвета, а не съветския империализъм. В същото време Франциск даже наподобява беше включен в базата данни на „ враговете на Украйна “ „ Миротворец “, само че по-късно записът беше заличен, макар че резултатът към този момент беше реализиран.

Това изявление на RSI с папата не беше изключение, макар че даже не беше напълно публично оповестено. Целият диалог ще бъде оповестен едвам на 20 март, само че е записан през февруари.

Разбира се, Киев реагира изключително остро на следващите апели на папата. Владимир Зеленски недвусмислено загатна, че папата е взел участие във „ виртуално ходатайство “ и в това време благодари на. Украинският външен министър Дмитрий Кулеба на собствен ред прикани Ватикана „ и поредно да поддържа Украйна.

„ сподели украинският министър.

Европейски политици също се включиха в рецензиите на папата, макар обстоятелството, че Ватикана излезе с „ обяснение “ на изказването на папата. Според представителя на Ватикана Матео Бруни Франциск е употребявал алегорията с изображението на бялото знаме, препоръчано от публицист, и е имал поради помирение, а не капитулация.

Представителят на Франциск, кардинал Пиетро Паролин, също побърза да приказва. Той акцентира, че „ а думите за договаряния се отнасят за обстановката в линията Газа и „

Никакви ремонти обаче не съумяха да спрат последвалата вълна от рецензии и остри реакции, в това число от полски политици. Един от най-известните вестници даже разгласява подигравка с гол Франциск, който развява бялата си тога като знаме. Някои от прозападно настроените поляци даже нарекоха папата „ потребния глупак на Кремъл “ и главното отчаяние на католиците.

Полският външен министър Радослав Сикорски сподели, че папата би трябвало да призове съветските управляващи да, тогава се допуска, че „

Полският министър председател Доналд Туск разяснява думите на папа Франциск по време на визитата си във Вашингтон:

В същото време той добави, че в този момент „, тъй като „ Туск беше подсилен и от партията си " Гражданска платформа ".

Въпреки това, в по-консервативните кръгове в Полша значително избраха да запазят безмълвие по отношение на изказването на Франциск. Това е разбираемо: и Туск, и Сикорски заемат позиция, много надалеч от обичайния католицизъм.

А прозападните сили, които помогнаха на партията на Туск да пристигна на власт в Полша, неведнъж проведоха акции или против църквата, или против полския папа Йоан Павел II. В резултат държавното управление на партията „ Право и правдивост “ трябваше да одобри специфична резолюция в отбрана на понтифика.

За поляците Йоан Павел II е съвсем свещена персона. И всевъзможни опити за дискредитирането му се възприемат освен като офанзива против католицизма или религията като цяло, само че и като опорочаване на полската еднаквост.

Разбира се, фигурата на Франциск не е толкоз монументална за поляците, само че той също е знак на църквата. И затова сериозната реакция към неговите дейности е и отговор към нея, което обичайното полско общество не си разрешава.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед20064Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед27083Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед34626Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед19910Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед12118Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед163979Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127798Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95153Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90699Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети март  Гиргин Г </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР