Папа Франциск увери засегнатите от природни бедствия хора в Южна

...
Папа Франциск увери засегнатите от природни бедствия хора в Южна
Коментари Харесай

И папата се включи в борбата с климатичните промени. Ето какво каза


Папа Франциск увери засегнатите от естествени бедствия хора в Южна Европа в „ духовната си съпричастност с тях “, съобщи ДПА.

„ Природните бедствия ясно демонстрираха, че са нужни смели и далновидни стъпки за справяне с предизвикването на климатичните промени “, се споделя в депеша на главата на Римокатолическата черква до ръководителя на Италианската епископска конференция.
-->
Необходими са съответни старания за отбрана по виновен метод на „ общия дом “ на човечеството, се добавя в текста на посланието. Същата депеша е изпратена и до Гръцката епископска конференция.

„ Надяваме се заканите за нашия общ дом, изострени от рецесията с климата, да накарат всички хора да възобновят напъните си да се грижат за дара на творението в името на бъдните генерации “, се показва в двете телеграми.

Той напомни горещата вълна, обхванала някои европейски страни през последните дни и седмици, и изрази съществено безпокойствие от опасността за живота на хората и вредите от пожарите в Гърция и Италия.

Франциск добави, че се моли за всички спасители, участващи в оправянето с последствията от бедствията.

Папата се моли и за хората в Северна Италия, която през последните дни беше ударена от мощни стихии. Големи градушки и проливни дъждове предизвикаха обилни вреди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР