Папа Франциск призова за мир в Ерусалим и Светите земи

...
Папа Франциск призова за мир в Ерусалим и Светите земи
Коментари Харесай

Папата призова за мир за Ерусалим и Светите земи

Папа Франциск прикани за мир в Ерусалим и Светите земи в обичайното си коледно обръщение на площад " Свети Петър " преди благословията " Към града и света ", предадоха международните организации.

Нека да се молим да надделее волята за обновяване на разговора сред двете страни и най-накрая да бъде реализирано решение посредством договаряния, което да разреши мирното взаимно битие на две страни във взаимно признати и интернационално приети граници, съобщи папата, представен от Ройтерс.

Светият отец се появи по пладне на централния балкон на базиликата " Свети Петър " във Ватикана, с цел да насочи посланието си и благословията " Урби ет Орби " ( " Към града и към света " ).

" Ветровете на войната духат в нашия свят и един старомоден модел на развиване продължава да поражда крах на човечеството, обществата и околната среда ", съобщи Франциск.

Папата сподели, че може да види Исус в лицата на децата, живеещи в засегнатите от войни зони, и тези, произхождащи от фамилии на бежанци и безработни.

" Нека се помолим на Господ да има мир за Ерусалим и на всички места по Светите земи ", прикани Светият отец и изрази вяра за " възобновяване на разговора ", който да разреши " спокойно взаимно битие на две страни " - израелска и палестинска, съобщи Франс прес.

Франциск сподели, че децата в Близкия изток " не престават да страдат поради възходящото напрежение сред израелци и палестинци ", че Сирия остава " белязана от война ", а продължаващият спор в Йемен " е значително изпаднал в забвение ". Той не пропусна да спомене и Украйна, където, по думите му, спорът би трябвало да завърши " по пътя на осъществяването на достигнатите съглашения ", съобщи ТАСС.

Главата на Римокатолическата черква обърна внимание на ориста на малолетните мигранти, които пътуват " сами, при безчовечен условия и стават лесна плячка на трафиканти на хора ".

Папата се спря на напрежението на Корейския полуостров и сподели, че се моли " различията да бъдат преодолени и да се построи взаимно доверие в полза на целия свят ". Той напомни и тежката орис на рохингите в Мианма и Бангладеш.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР