Папа Франциск призова днес за мир и диалог в Чили,

...
Папа Франциск призова днес за мир и диалог в Чили,
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за край на насилието в Чили

Папа Франциск прикани през днешния ден за мир и разговор в Чили, където при белязаните от принуждение антиправителствени митинги починаха 15 души, съобщи ДПА.
" Следя с безпокойствие протичащото се в Чили ", сподели Светият отец в седмичното си послание от площад " Свети Петър ".

``
реклама

" Надявам се, че с края на изпълнените с принуждение демонстрации, разговорът ще бъде употребен за намирането на решение на рецесията и за справяне с компликациите, които я предизвикаха ", посочи папата.

Безредиците в Чили бяха провокирани от повишението на цената на билетите за метро, само че стачкуващите показаха недоволството си и от неравенството, ниските заплати и пенсии, неналичието на благоприятни условия за обучение и корупцията.
Президентът Себастиан Пинера се отхвърли от повишението на цената на билетите и разгласи през вчерашния ден пакет от обществени ограничения, в който са планувани по-високи пенсии, минимални размери на заплатите и по-ниски цени на здравните услуги.

Въпреки това в няколко чилийски градове протестните прояви продължиха.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР