Папа Франциск приключи днес едноседмичната си обиколка в Чили и

...
Папа Франциск приключи днес едноседмичната си обиколка в Чили и
Коментари Харесай

Папа Франциск приключи обиколката си в Чили и Перу

Папа Франциск завърши през днешния ден едноседмичната си обиколка в Чили и Перу, заяви Франс прес.

Малко след 19.00 часа локално време /00.00 по Гринуич/ самолетът на папата излетя от Лима за Рим, няколко часа откакто той отслужи меса пред 1,3 милиона души в перуанската столица.

Католиците би трябвало да разгромят "глобализацията на безразличието " и да оказват помощ на маргинализираните хора, сподели папата пред събралото се голям брой, представен от ДПА. Той предизвести вярващите да не бъдат "безсърдечни, анонимни и глухи за другите " и оплака мизерията в градовете, чиито жертви стават "много деца и юноши ".

Преди месата, на среща с перуански епископи, Светият отец остро разкритикува корупцията в Латинска Америка, заявявайки, че "политиката е болна " в този регион на света, изключително в Перу, напомня Агенция Франс Прес. "Какво става в Перу? Когато някой напуща президентския пост, го хвърлят в пандиза ", сподели папата. Той загатна някогашните президенти Оланта Умала, арестуван по съмнение в корупция, обвързвана с бразилската строителна компания Одебрехт, Алехандро Толедо, който перуанските управляващи желаят да бъде екстрадиран от Съединени американски щати, с цел да бъде разследван за приемане на подкупи, Алан Гарсия, който също е разследван за корупция. Папа Франциск уточни също някогашния президент Алберто Фухимори, който изтърпяваше присъда от 25 години затвор за корупция и закононарушения против човечеството, само че в края на предходната година беше опрощение от сегашния държавен глава Педро Пабло Кучински.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР