Папа Франциск прие оставката на архиепископ Гжегош КашакСлучаят повлиял и

...
Папа Франциск прие оставката на архиепископ Гжегош КашакСлучаят повлиял и
Коментари Харесай

Гей скандал с попове в Полша разтресе Ватикана

Папа Франциск одобри оставката на архиепископ Гжегош Кашак
Случаят повлиял и на парламентарния избор в страната

Папа Франциск одобри, без да дава пояснения, оставката на архиепископ Гжегош Кашак - титуляр на намиращата се в Югозападна Полша епархия Сосновец.

Според италианските вестници “Кориере каузи сера ”, “Република ” и “Стампа ” повода за “отлюспването ” на 59-годишния върховен прелат е раздухваният към този момент месец в родината му гей скандал с присъединяване на подчинени на владиката католически свещеници. Които си спретвали постоянно в храмове и църковни парцели хомо оргии, като съгласно някои медии канели на тях и шефа си.

Скандалът бе раздухан първо от в. “Газета виборча ”, който описал преди месец по какъв начин в нощта на 30 против 31 август мъжка продажница за малко да почине след бурна секс веселба на католически попове. Купонът се завихрил в жилището на свещеника от епархията Сосновец - Томас З., като той и сътрудниците му решили да разширят общо взето тесния кръг на скотски удоволствия сред тях с млади труженици на платената обич. И с цел да бъдат гостите същински секс машини, домакините ги натъпкали с виагра, само че за неволя едно от момчетата колабирало.

За да не бъде разкрита гей заверата, Томас З. не повикал спешна помощ. Направил го без негово познание различен член в расо на “хомо дружинката ”. И макар че домакинът опитал да попречи на докторите да влязат в жилището, те съумели и по този начин избавили съвсем предалия Богу дух “труженик ”.

Случаят разтресъл същински Ватикана, тъй като това не е първият скандал във въпросната епархия. През 2010 година тогавашният ректор на семинарията в Сосновец се сбил в гей клуб поради “гадже ”. През март 2023 година пък в епархията било намерено тялото на 26-годишен дякон с голям брой смъртоносни рани. Според локални прокурори той е бил наръган от 40-годишен духовник - някогашен негов ухажор, който по-късно се самоубил. Обвинението разкрило, че двамата са имали спорове много време преди убийството и че свещеникът е изпращал заплашителни известия до зарязалия го дякон.

Освен удар против престижа на Ватикана, съгласно в. “Кориере каузи сера ” абсурдът в епархията Сосновец се е отразил доста отрицателно и върху управлявалата до момента в Полша ултраконсервативна и считана за бастион на католицизма партия “Право и правдивост ”, която на процедура претърпя проваляне на вота преди две седмици от дясноцентристката коалиция отпред с Доналд Туск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР