Папа Франциск поздрави православните християни по случай Великден в традиционната

...
Папа Франциск поздрави православните християни по случай Великден в традиционната
Коментари Харесай

Папа Франциск пожела мир на украинци и руснаци за Великден

Папа Франциск поздрави православните християни по случай Великден в обичайна си неделна проповед пред вярващите на площад " Свети Петър ".

" Изразявам близостта си с всички братя и сестри, изключително на Изток, които през днешния ден честват Великден. Нека Господ да бъде с вас ", сподели папата, представен от изданието “Ватикан нюз “

В своята тирада Франциск подсети, че войните не престават да сеят гибел в цялостен контрастност с великденското обръщение. Той насочва мислите си към руснаците и украинците с молебствия Господ да им помогне да реализират мир.

“Нека скърбим за тези жестокости и да се молим за жертвите, като молим Бог светът да не изпитва повече ужаса на насилствената гибел в ръцете на индивида, а чудото на живота, който Той дава и обновява със Своята берекет! “, сподели папата.

Папа Франциск особено се обърна към руснаците и украинците, които честват Великден: “Господ да бъде с тях и да им помогне да се помирят! “.

В същото време в послание към сънародниците си по случай Великден украинският президент  ги окуражи да продължат да имат вяра в успеха над Русия.

" Войната не можа да ни заличи - нас, нашите полезности, нашите обичаи и празници ", съобщи Зеленски в оповестен в неделя видеоклип, представен от ДПА.

" Днес честваме възкръсването на Христос. Главният знак е успеха на положителното, успеха на истината, успеха на живота. Празнуваме Великден с непоколебима религия в необратимостта на тези победи ", сподели той.

Президентът означи, че преди една година, директно след нахлуването на Русия, украинците са се молели за оцеляването на Украйна.

“Днес се молим Украйна да победи. Изминахме дълъг път. Може би най-трудното тестване към момента е пред нас. Ние ще го преодолеем. И дружно ще посрещнем своята зора “, продължи Зеленски.

Той добави " Слънцето ще грее на юг, слънцето ще грее на изток, слънцето ще грее в Крим. Яркожълтото слънце в мирното синьо небе - то ще бъде светлината на справедливостта ".

На този декор обаче бе обявено, че макар празника боевете в Украйна не престават и през днешния ден. При съветски обстрел в южната Николаевска област тази нощ са починали двама младежи, съобщи ДПА, като се базира на военния губернатор на региона Виталий Ким.

Ръководителят на военната администрация в Запорожка област Юрий Малашко също заяви за " масирана офанзива " от съветска страна. Повредена е била черква, тъй че се наложило службата там да бъде анулирана. " Няма нищо свято, даже в нощта на Възкресение Христово ", означи Малашко.

Междувременно в източния град Славянск, където в петък ракета порази жилищен регион, избавителните работи не престават. Според локални източници под руините има още хора. По най-нови данни при нападението са починали 11 цивилни, измежду които и малко дете, а над 20 души са били ранени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР