Папа Франциск отказа да коментира писмото на бивш високопоставен представител

...
Папа Франциск отказа да коментира писмото на бивш високопоставен представител
Коментари Харесай

Папата отказа да отговори на обвиненията, че е прикривал сексуални посегателства

Папа Франциск отхвърли да разяснява писмото на някогашен почитан представител на Ватикана, в което той го упреква, че от години е знаел за изказванията за полово принуждение, осъществявано от прочут американски кардинал, само че е приел оставката му едвам преди месец.

 © Българска телеграфна агенция / Joe Giddens / ANSA via AP
В самолета, на връщане от визитата си в Ирландия, Светият отец съобщи, че е прочел посланието от 11 страници, посъветва публицистите да създадат същото и да преценяват сами дали може да му се има вяра. Появата на писмото тъкмо в този миг накара мнозина да се замислят дали Папата не е обект на координирана офанзива от страна на твърдото традиционалистко ядро на Католическата църквата. А съгласно американски и английски медии визитата му в Ирландия не е съумяла да върне вярата на огромна част от разочарованите ирландци.
Папа Франциск: Няма да кажа една дума за това. Мисля, че посланието приказва единствено за себе си и вие разполагате с задоволителен журналистически потенциал, с цел да си извършите лични изводи. Това е акт на доверие. След време, когато вие си извършите изводите, може би ще приказвам, само че желая вие да си свършите работата професионално.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР